© 2018 - IN3 architekci - projektowanie wnętrz Warszawa

Współpraca: 

Warszawa
kawalerka
kuchnie z salonem
Projekt domu
projektowanie domu
Lublin
projektowanie mebli
projektowanie łazienek
wystrój wnętrz
architektura wnętrz
projekt wnętrza
architekci wnętrz
projekty wnetrz
wysublimowany
kuchnia z salonem
projektowanie wnętrz warszawa
projekty
aranżacji
projekty salon
salon z kuchnią
pokoj dla nastolatek

  Powrót

IN3 Architekci Projektowanie wnętrz Warszawa

 

IN3 Architekci - Projektowanie wnętrz Warszawa

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Przedstawiamy wnętrze budynku w zabudowie szeregowej z rynku pierwotnego o powierzchni 166 m2, znajdujący się w Tarczynie pod Warszawą. Naszym zadaniem było zaprojektowanie wnętrza oraz prowadzenie nadzoru nad realizacją pod klucz. Zaprojektowaliśmy w nim całe wnętrze w stylu nowoczesnym, z wykorzystaniem bieli, szarości, akcentów kolorystycznych oraz ocieplającego drewna.

Na wstępie tradycyjnie przedstawiamy strefę wejściową, czyli wiatrołap i komunikację. W wiatrołapie umieściliśmy obszerną szafę w zabudowie z lustrzanymi frontami, które powiększyły nam optycznie to dość małe pomieszczenie. Ponadto wstawiliśmy tutaj niewielki puf i wieszak na odzież. Do komunikacji z wiatrołapu prowadzą przeszklone drzwi loftowe o designerskiej formie. W komunikacji mieści się korytarz i klatka schodowa prowadząca na I piętro. Na klatce zaprojektowaliśmy ścianę wykonaną w zacieranego betonu, a jej granicę wyznacza ażurowa ścianka z lameli. Całość podświetliliśmy pasmami LED, które tworzą niesamowity klimat. 

Kolejnym pomieszczeniem jest kuchnia. Zaprojektowaliśmy w niej mnóstwo miejsca do przechowywania. Stworzyliśmy wysoką zabudowę z frontami drewnopodobnymi, w której umieszczona będzie lodówka side by side, piekarnik i mikrofalówka. Prostopadle do niej przylegać będą szafki z blatem z konglomeratu. Ten sam materiał umieściliśmy na ścianie powyżej. W kuchni zaprojektowaliśmy też wyspę, na której umieściliśmy dużą płytę indukcyjną. Przy wyspie ustawiliśmy 2 fotele obrotowe, które posiadają inwestorzy, a ponad nią powiesiliśmy designerski, czarny okap.

Następny jest salon z jadalnią, ich wnętrze zaprojektowaliśmy w szarościach i bieli. Na ścianach umieściliśmy lamele malowane w kolor ściany, natomiast jako dekoracje okien zaproponowaliśmy zestawienie zasłon z żaluzjami. W jadalni umieściliśmy duży, designerski stół z możliwością rozłożenia, natomiast w salonie dla podkreślenia charakteru wnętrza zaproponowaliśmy granatowy, nowoczesny narożnik. Klimatu nadaje tutaj delikatny biokominek umieszczony przy ścianie z telewizorem.

Z komunikacji przy strefie dziennej możemy wejść do łazienki. Pomimo małych gabarytów udało nam się w niej zmieścić miskę ustępową, umywalkę, prysznic walk-in oraz szafkę na środki czystości etc. Wykorzystaliśmy tutaj płytki w rozmiarze 80x80 od @baldocer.oficial imitujące kamień oraz płytki drewnopodobne z charakterystycznymi frezami. Wnętrze wieńczy czarna armatura oraz charakterystyczna lampa wisząca.

Na I piętro prowadzi klatka schodowa. Głównym elementem ekspozycyjnym jest tutaj ściana boczna wykonana z zacieranego betonu, w którą wkomponowaliśmy pasma led. Dodatkowo dla podkreślenia klimatu stworzyliśmy grę światła dodając ledy pod stopnicami. Kwestię bezpieczeństwa pełnią tutaj szklane, delikatne balustrady, które nie ograniczają optycznie wąskiej przestrzeni. W celu zminimalizowania ilości ozdób wykorzystaliśmy drzwi ukryte i dzięki temu widzimy jednolite białe ściany z wyodrębnioną betonową.

Kolejnym pomieszczeniem jest sypialnia. Z uwagi na dużą przestrzeń podzieliliśmy ją stawiając ściankę ażurową. Stworzyła się przestrzeń garderoby tuż przy wejściu i sypialni. Na jednej ze ścian umieściliśmy dużą szafę na całą jej szerokość i wysokość. Za łóżkiem zaprojektowaliśmy lamele malowane w kolor ściany, podświetlone pasmem led umieszczonym z zabudowie wykończonej zacieranym betonem. Na ścianie ażurowej zaproponowaliśmy podwieszaną szafkę RTV i telewizor.

Tuż obok sypialni znajduje się łazienka dostępna z komunikacji. Zaprojektowaliśmy ją z wykorzystaniem tych samych płytek od @baldocer.oficial co na parterze oraz szarych płyt meblowych. Udało nam się w niej ustawić szafkę z 2 umywalkami nablatowymi, miskę ustępową, pokaźnych rozmiarów prysznic, wannę wolnostojącą oraz płytką szafę wnękową na środki czystości. Pomiędzy lustrem, a wanną umieściliśmy designerską lampę wiszącą nadającą wnętrzu klimatu. 

Następnym pomieszczeniem jest pokój małego Tymusia. Zaprojektowaliśmy w Nim niezbędne meble dla małego Bąbelka takie jak łóżeczko, przewijak z komodą, szafę na ubranka i fotel. Znalazło się również miejsce do zabawy. Dla kontrastu jedną ze ścian pomalowaliśmy na granatowo natomiast na przeciwko umieściliśmy tapetę z balonem, tak jak chcieli inwestorzy.

Ostatnim pomieszczeniem na I piętrze jest pokój, który pełni funkcję gościnnego oraz gabinetu do pracy. Zaprojektowaliśmy w nim kanapę z funkcją spania, szafkę z telewizorem oraz biurko. Dla kontrastu jedną ze ścian pomalowaliśmy na szaro, natomiast charakterystycznym elementem jest tutaj granatowa kanapa.

Na poddaszu wydzieliliśmy 2 pokoje dla nastoletnich chłopców. Zaprojektowaliśmy w nich szafy na odzież, wstawiliśmy biurka z krzesłami oraz łóżka, które już były w posiadaniu klientów. Dla podkreślenia charakteru wnętrza pomalowaliśmy po 1 ścianie w pokojach na zielono oraz granatowo. Zaprojektowaliśmy też na nich lamele. Nad biurkami na ścianie powiesiliśmy półki modułowe ułożone w ciekawy wzór.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________